Saunan suunnitteluhommia

Tällaisena hellekesänä sitä on tullut pohtineeksi rantasaunaa. Ranta kyllä löytyy, mutta siinä ei ole saunaa. Sauna on mökin yhteydessä ylempänä rannasta. Kaverini hankki itselleen erillisen saunarakennuksen joitakin vuosia sitten. Se on siis hieman kuin leikkimökki. En usko, että tällaiset pihasaunat tarvitsevat kunnalta taikka kaupungilta rakennusoikeutta, jotta sellaisen voi tontilleen pystyttää. Nykyisinhän on erittäin vaikeaa rakentaa niin sanottua kiinteää saunaa, sillä rantarakentaminen on erittäin säädeltyä. Tämä on kai lähinnä siksi, että ympäristön suojelun kannalta on erittäin tärkeää, että likavedet joutuvat oikeaan paikkaan. Eivät vesistöön, järviin, meriin ja pohjaveteen.

En tiedä miten ystäväni saunassa on vesi järjestetty. Minun suunnitelmassani pihasauna olisi todella vain pelkkä sauna ilman liitettyä vettä. Kiuas ja muutama laude. Hormi tietysti tarvitaan myös. Kastautumaan pääsisi järveen. Peseytymisen voisi tarpeen vaatiessa hoitaa sitten mökin yhteydestä löytyvässä saunassa. Miltä teistä tämä kuulostaa? Onko jollain tarkempaa tietoa, miten tuollaisen saunarakennuksen pystyttäminen tapahtuu. Uskoisin sen tulevan kuljetuksella suoraan rautakaupasta. Ilmeisesti se on jonkinlaisina elementteinä, jotka sitten kasataan paikalla.

En usko, että saunaa vielä saadaan täksi kesäksi paikoilleen, mutta ehkä sitten ensi kesäksi. Toivottavasti silloinkin on yhtä mahtavat kelit kuin nyt, jotta pääsee jo aikaisen alkukesästä suoraan saunasta uimaan!

(Visited 33 times, 1 visits today)